Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Galati – Inca un bloc trecut pe lista imobilelor in Clasa I Risc Seismic
    noiembrie 10, 2018

    Galati – Inca un bloc trecut pe lista imobilelor in Clasa I Risc Seismic

    FOTO VIDEO Cauzele surpării subterane care pune în pericol blocurile din centrul oraşului Galaţi, încă neelucidateConcluziile raportului final de expertiza pentru blocul B8 din cartier Mazepa, str. Melodiei nr. 8, au fost publicate de catre autoritatile locale.

    Expertii veniti de la Iasi si-au pastrat opiniile formulate in raportul preliminar si recomanda realizarea unui imobil nou pe o structura recomandata pentru un sol de natura celui existent,  in conformitate cu normele si reglementarile actuale.

    „Din analiza la blocul B8 (scările 1 şi 2) se poate concluziona că degradările structurale (diafragmele din beton) şi implicit nestructurale (fisuri şi crăpături la finisaje, pereţi compartimentare, de închidere) sunt cauzate de tasările apărute la nivelul terenului de fundare care a fost umezit din diverse surse de apă, conducând la înclinarea blocului pe direcţie Sud-Est/Nord-Vest, şi de faptul că structura de rezistenţă nu este conformată seismic. Imobilul expertizat a fost declarat ca fiind încadrat în Clasa Risc Seismic I – risc de prăbuşire la cutremur. Totodată, potrivit experţilor, la momentul actual, în regim static, structura de rezistenţă a blocului B8 (scara 1 şi 2), nu prezintă risc iminent de cedare. Cu toate acestea, dacă tasările diferenţiate existente nu se opresc (dacă nu se intervine în primă fază prin consolidarea terenului de fundare) este posibil ca structura de rezistenţă să cedeze şi fără producerea unui seism”, se arată în comunicatul autoritatilor locale.

    De mentionat este ca blocul B8, ca si mare parte din blocurile construite in cartierul Mazepa 1, sunt imobile datand din anii 1960, cand reglementarile cu privire la constructiile colective erau deficitare. Dupa anul 1977, cand Romania a fost zdruncinata puternic de un cutremur cu magnitudinea de 7.2 grade pe scara Richter, au fost revizuite toate normativele de constructie a cladirilor.

    Referitor la blocul B8 din cartierul Mazepa, asteptam decizia autoritalilor locale, cu atat mai mult cu cat Galatiul se afla intr-o zona de miscari telurice frecvente.

    Sursa foto Costel Crangan

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.