Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    România va intra în recesiune

    România va intra în recesiune

    Creșterea economică va fi negativă două trimestre consecutiv, spune Dan Bucșă, 22economist-șef al Unicredit pentru Europa de est.

    Aceasta se va întâmpla pânâ în 2020 și pe fondul unor evoluții negative ale economiei SUA, a spus acesta marți. Faptul ca România nu atrage fonduri europene înseamnă dobânzi mai mari la lei. Avertismente similare au fost formulate acum câteva zile și de alți economiști. „Guvernul a făcut o greșeală. Când economia creștea, noi nu acopeream datorii, continuam să ne împrumutăm”, a explicat la Digi24 profesorul de economie Cristian Păun. „Întotdeauna după un boom vine și recesiunea. România a crescut nenatural de mult, de aceea și prăbușirea va fi mult mai mare”, a adăugat el.

    Declarațiile sale vin după ce președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, a spus că România este aproape de pragul recesiunii, din cauza datoriei publice.

    Datoria publică are un rol important, în literatură sunt determinate diverse praguri peste care datoria publică devine deja negativă pentru creşterea economică. Pentru România, BNR are o estimare de 40 şi 45%, ca fiind un prag peste care probabilitatea de recesiune creşte foarte tare. Suntem din păcate foarte aproape de acest prag”, a spus Ionuț Dumitru, șef al Consiliului Fiscal.

    Sursa digi24.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.