Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    A început scăderea pieței imobiliare din Ungaria

    A început scăderea pieței imobiliare din Ungaria

    Creditarea imobiliară din Ungaria se sufocă din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor, cererea pe piața imobiliară este în scădere din cauza crizei economice, tot mai mulți oameni nu-și permit să cumpere o locuință, mai ales cei care nu au dreptul la ajutor de stat. În același timp, oferta este și ea în scădere. Creșterea drastică a prețurilor s-a oprit și ea, arată un raport al Băncii Centrale a Ungariei, citat de publicația HVG.

    În prima jumătate a anului 2022, piața imobiliară a atins vârful ciclului său multianual în contextul unui mediu macroeconomic favorabil. Deja în al treilea trimestru, există mai multe semne că a avut loc o redresare pe piața imobiliară internă, potrivit raportului privind piața imobiliară al Magyar Nemzeti Bank (MNB). „Întoarcerea” înseamnă, de fapt, că a început scăderea pieței imobiliare, cererea se restrânge, oferta se reduce, iar numărul de tranzacții scade, scrie G4Media.ro.

    Creditele pentru locuințe se sufocă

    În trimestrul al treilea din 2022, în paralel cu scăderea cererii, numărul de tranzacții a scăzut cu 22,6% în ritm anual, potrivit estimării MNB, în cadrul căreia scăderea a fost de 34,2% în septembrie.

    În al doilea trimestru din 2022, instituțiile de credit au încheiat un volum record de contracte de credite pentru locuințe. Ulterior, în septembrie, producția a scăzut cu 38% în ritm anual. În septembrie, în cadrul declinului emisiunilor noi de credite pentru locuințe, au existat diferențe mari în ceea ce privește scopul împrumuturilor – a declarat Sándor Winkler, principalul analist economic al Magyar Nemzeti Bank, la conferința de presă de prezentare a raportului. În timp ce volumul împrumuturilor emise pentru achiziționarea și construcția de locuințe noi nu a scăzut atât de mult, volumul emis pentru achiziționarea de locuințe second-hand a fost cu 50% mai mic decât în anul precedent.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.