Galati, Romania
Luni - Vineri
Prețul proprietăților rezidențiale din România s-a depreciat, în trimestrul trei al anului în curs, la nivel național, cu 1,8% față de cele trei luni anterioare. Totuși, în orașe mari precum Timișoara, Brașov sau Iași, prețurile apartamentelor au crescut.
Ritmul anual de creștere a prețurilor este în continuare mai ridicat decât în aceeași perioadă a anului trecut, diferența la nivelul țării fiind de 9,2%.
“Ultimele trei luni au fost marcate pe de-o parte de o revenire a tranzacțiilor după șocul războiului care a destabilizat considerabil piața rezidențială în trimestrul al 2-lea, iar pe de altă parte de îngrijorările generate de creșterea costului finanțării.
Dacă o parte din cumpărători au preferat să își amâne planurile de achiziție, observăm aceeași tendință și în ceea ce îi privește pe unii dezvoltatori – ritmul de construcție și de lansare de noi proiecte, desigur și din cauza obținerii cu întârziere a autorizațiilor de construire în câteva orașe mari, a scăzut. Piața rămâne așadar în echilibru, raportul dintre cerere și ofertă menținându-se la nivelul anului 2021.
Cele mai mari piețe rezidențiale din țară, atât după volumul cererii, cât și după cel al ofertei rămân București, Cluj-Napoca și Timișoara”, spune Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.
Pețurile locuințelor din România au înregistrat un trend ascendent constant în cele 7 trimestre anterioare, excepție făcând ultimul trimestru.
În Galați, prețurile au crescut ușor cu 0,3% (1.070 euro/mp), pe când în Ploiești au crescut într-un ritm ușor mai alert, de 0.6% (1.050 euro/mp). În cele din urmă, în Brăila prețurile din ultimele 3 luni au crescut cu 1% (990 euro/mp).
Citeste stirea completa pe profit.ro