Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Casele se scumpesc în marile orașe. La cât au ajuns acum prețurile
    noiembrie 7, 2022

    Casele se scumpesc în marile orașe. La cât au ajuns acum prețurile

    Prețul proprietăților rezidențiale din România s-a depreciat, în trimestrul trei al anului în curs, la nivel național, cu 1,8% față de cele trei luni anterioare. Totuși, în orașe mari precum Timișoara, Brașov sau Iași, prețurile apartamentelor au crescut.

    Ritmul anual de creștere a prețurilor este în continuare mai ridicat decât în aceeași perioadă a anului trecut, diferența la nivelul țării fiind de 9,2%.

    “Ultimele trei luni au fost marcate pe de-o parte de o revenire a tranzacțiilor după șocul războiului care a destabilizat considerabil piața rezidențială în trimestrul al 2-lea, iar pe de altă parte de îngrijorările generate de creșterea costului finanțării.

    Dacă o parte din cumpărători au preferat să își amâne planurile de achiziție, observăm aceeași tendință și în ceea ce îi privește pe unii dezvoltatori – ritmul de construcție și de lansare de noi proiecte, desigur și din cauza obținerii cu întârziere a autorizațiilor de construire în câteva orașe mari, a scăzut. Piața rămâne așadar în echilibru, raportul dintre cerere și ofertă menținându-se la nivelul anului 2021.

    Cele mai mari piețe rezidențiale din țară, atât după volumul cererii, cât și după cel al ofertei rămân București, Cluj-Napoca și Timișoara”, spune Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.

    Pețurile locuințelor din România au înregistrat un trend ascendent constant în cele 7 trimestre anterioare, excepție făcând ultimul trimestru.

    În Galați, prețurile au crescut ușor cu 0,3% (1.070 euro/mp), pe când în Ploiești au crescut într-un ritm ușor mai alert, de 0.6% (1.050 euro/mp). În cele din urmă, în Brăila prețurile din ultimele 3 luni au crescut cu 1% (990 euro/mp).

    Citeste stirea completa pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.