Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Vânzările de locuințe din California au scăzut cu 18%, cel mai mare declin din ultimul deceniu
    noiembrie 5, 2018

    Vânzările de locuințe din California au scăzut cu 18%, cel mai mare declin din ultimul deceniu

    Vânzările de locuințe din California au scăzut cu 18%, cel mai mare declin din ultimul deceniu. Vine un crah imobiliar, avertizează un investitor din piețele de bonduriVine un crah imobiliar, avertizează un investitor din piețele de bonduri

    Cu prețuri mediane de peste jumătate milion de dolari, casele din sudul Californiei se vând tot mai greu. Vânzările s-au prăbușit în ultimele luni, iar declinul tranzacțiilor este de regulă un fenomen premergător scăderii prețurilor. California și Australia au unele dintre cele mai vulnerabile piețe rezidențiale și sunt predispuse la picaje ale cotațiilor, spune Mike Shedlock, investitor care s-a îmbogățit în anii de criză.

    Supraîncălzirea pieței imobiliare din California, unde în zona San Francisco și San Jose lucrătorii marilor corporații tehnologice au licitat pentru prețuri din ce în ce mai mari, a adus jucătorii în punctul de unde sunt tot mai precauți să facă tranzacții. În luna septembrie, în California de Sud, unde nu există aceeași susținere din partea industriei IT, numărul caselor și apartamentelor vândute a scăzut cu 18% la o bază de calcul anualizată, conform datelor CoreLogic, preluate de CNBC.

    Este cel mai mare declin anual din martie 2014 încoace, iar scăderea lunară de 12,4% este cea mai mare din ultimii 8 ani. Pentru a 2-a lună consecutiv, volumul tranzacțiilor este sub reperul de 400.000 de contracte.
    În septembrie, prețul locuințelor a continuat să crească, iar avansul anualizat este de 3,6%, până la un preț median de 505.000 de dolari, dar ritmul este cel mai coborât din ultimii 3 ani. Avertismentul este acela că volumele în declin semnalează o epuizare a bazinului de cumpărători pe aceste paliere de prețuri, ceea ce de regulă anunță și scăderi ale valorilor de vânzare.

    „Vă uitați după un crah imobiliar? Încercați Australia sau California”, scrie pe blogul său Mike Shedlock, cel ce la Sitka Pacific Capital Management s-a îmbogățit în anul de criză 2008, mizând corect pe creșterea titlurilor de stat americane. Creșterea cu 20% a stocului locuințelor în California trebuie să fie un avertisment pentru investitori, spune el.

    Vânzările de locuințe noi s-au prăbușit cu 47% în septembrie, fiind cel mai mare șoc din 1988 încoace, fiind nevoie de 30 de ani pentru a se repeta un astfel de declin, care nu se mai văzuse de la frauda Savings & Loans care a dus în spatele gratiilor aproximativ 1.000 de bancheri și de agenți imobiliari.

    Suprapunerea realității prețurilor ridicate în domeniul rezidențial cu tendința de creștere a dobânzilor a determinat potențialii cumpărători să adopte o atitudine de expectativă, este explicația pe care o dă Andrew LePage, analist la CoreLogic, pentru declinul abrupt al vânzărilor de locuințe.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.