Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Apartamentele se scumpesc cu 10% în 2021, angajații revin la birou în sistem hibrid din toamnă, iar retailerii închiși în pandemie mai au de așteptat după banii de la stat
    iunie 7, 2021

    Apartamentele se scumpesc cu 10% în 2021, angajații revin la birou în sistem hibrid din toamnă, iar retailerii închiși în pandemie mai au de așteptat după banii de la stat

    Prețul apartamentelor va crește cu până la 10% în acest an pe fondul scumpirii materialelor de construcții și al blocajului cauzat de suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale din București. Angajații sunt așteptați din toamnă la birou câteva zile pe săptămână, iar magazinele închise în pandemie încă mai așteaptă ajutorul statului, sunt câteva concluziile rezultate în urma videoconferinței Profit.ro – Cum iese piața imobiliară din criza Covid-19.

    Apartamente mai scumpe

    Prețul apartamentelor va înregistra creșteri medii de până la 8-10% în 2021, deja consemnându-se un plus de 3% față de anul anterior, și ritmul de livrări și vânzări, ajuns la un record istoric, va continua în 2021 și 2022, sunt previziunile Mariei Andrei, vicepreședinte al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

    Și Laurențiu Afrasine, CEO-ul Akcent Development, previzionează o majorare de prețuri de același nivel și se așteaptă, totodată, ca circa 20.000 de locuințe să fie finalizate în acest an în București și împrejurimile orașului, reprezentând al treilea an consecutiv cu valori record pentru ultimii 30 de ani. Evoluția are loc într-un context favorabil segmentului rezidențial: dobânzile creditelor sunt reduse, la fel și rata șomajului, în timp ce salariile cresc, iar România înregistrează creștere economică.

    Pe acest fond pozitiv, grupul imobiliar Nordis a înregistrat un mare succes cu propriul concept introdus pe piață, în care investitorilor le este vândută o cameră de hotel cu un randament anual de 7%, și nu își va opri extinderea puternică din ultimii ani, având acum în vedere introducerea acestui concept în mediul urban, sub forma unor hoteluri de business în centre urbane mari, a anunțat Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group.

    „De când am lansat acest concept, în 2019, a avut un succes enorm, iar an de an ne-am dublat cifra de afaceri – 27 milioane euro în 2019, peste 50 milioane euro în 2020, iar anul acesta avem estimări de peste 100 milioane euro valoare vândută„, spune managerul Nordis, explicând că astfel le sunt puse la dispoziție clienților, chiar la domiciliul personal, toate facilitățile unui hotel de 5 stele, precum room-service și room-cleaning.

    În pofida aspectelor favorabile din piață, unii dezvoltatori iau în calcul vânzarea de apartamente nefinalizate dacă din 2022 nu se va reduce cota TVA de la 19% la 5% pentru locuințele cu un preț de până în 140.000 de euro, spune Antoanela Comșa, Președinte al Asociației Investitorilor Imobiliari din România și Director General al Gran Via România.

    „Este adevărat că astăzi dobânzile sunt la un minim, dar sfătuiesc clienții să fie foarte atenți când accesează un credit, deoarece se anunță inflație și, probabil, că dobânzile vor începe să crească. Oferta este așteptată să scadă din cauza blocajului din administrație creat de suspendarea PUZ-urilor, manopera se scumpește, la fel și materialele, ceea ce va duce la o scumpire a apartamentelor“, menționează Comșa.

    Citeste stirea completa pe Profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.