Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Banca Românească a fost scoasă din nou la vânzare după eşecul tranzacţiei cu grupul ungar OTP.
    septembrie 5, 2018

    Banca Românească a fost scoasă din nou la vânzare după eşecul tranzacţiei cu grupul ungar OTP.

    Până acum, s-au arătat interesaţi trei investitori, dintre care unul este o surpriză, fiind o mare familie din Grecia

    Banca Românească, deţinută de grupul elen National Bank of Greece, a fost scoasă din nou oficial la vânzare după eşecul înregistrat în primăvară când Banca Naţională a României s-a opus achiziţiei acestei bănci de către grupul ungar OTP.

    Procesul de vânzare este condus în continuare de divizia de investiţii de la Londra a Credit Suisse.

    Conform unor surse de pe piaţa bancară, până în prezent au venit trei investitori interesaţi de Banca Româ­nească, respectiv fondul de investiţii J.C. Flowers, care a cumpărat Piraeus Bank România, Patria Bank prin fondul de investiţii AxxessCapital şi familia Vardinogiannis, cea care a cumpărat Marfin Bank România.

    Conform calendarului, ofertele neangajante trebuie depuse până pe 24 septembrie, după care se intră în data-room. Cei trei investitori interesaţi încearcă să îşi majoreze cota de piaţă prin noi achiziţii, având în vedere că o creştere organică durează extrem de mult şi este extrem de costisitoare.

    Grupul NBG încearcă să vândă Banca Românească până la finalul anului.

    Respingerea achiziţiei Băncii Româneşti de către OTP a fost o surpriză deoarece BNR mai aprobase două achiziţii de bănci în România de către grupul ungar – RoBank şi Millennium Bank. După anunţul BNR de respingere a achiziţiei, OTP a renunţat să se lupte cu BNR, conformându-se deciziei.

    Banca Românească se situa la finalul anului 2017 pe locul 14 în sistem, cu active de 6,2 mld. lei (1,3 mld. euro) şi cu o cotă de piaţă de 1,46%.

    Sursa ZF.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.