Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Băncile au luat de la BNR peste 12 miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii 6 ani
    august 28, 2018

    Băncile au luat de la BNR peste 12 miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii 6 ani


    Băncile au împrumutat de la Banca Națională a României 12,2 miliarde de lei într-o operațiune repo, cea mai mare ca volum după octombrie 2012.
    BNR a revenit cu o operațiune repo luni, după ce săptămâna trecut n-a mai organizat o astfel de licitație prin care băncile pun titluri de stat gaj pentru a împrumuta bani la 7 zile la nivelul dobânzii cheie, de 2,5% în prezent. De ce este important: Prin operațiunile repo, BNR introduce lichiditate în sistemul bancar, lucru ce duce la scăderea dobânzilor. Ratele ROBOR la fixingul de la ora 11 au scăzut de la 2,86% la 2,75%, pentru scadența overnight, și la 2,81% de la 2,91% vineri, pentru scadența la o săptămână. Este de așteptat ca scăderea să continue și mâine.
    BNR a reluat operațiunile repo în luna august, după o pauză de 8 luni, în condițiile unei creșteri substanțiale a ratelor interbancare de la începutul anului, urmare a creșterii inflației și a dobânzii cheie de la 1,75% la 2,5%. La o licitație din 6 august, băncile au atras 10,5 miliarde de lei de la BNR, iar pe 13 august au luat 4,1 miliarde de lei.
    După ce a întărit politica monetară, în contextul în care inflația anuală ajunsese în prima parte a verii la 5,4%, cu mult peste ținta de 1,5-3,5%, BNR a estimat în ultimul raport o calmare a creșterii prețurilor, cu o revenire la 3,5% la finele anului, mai ales ca urmare a efectului de bază.

    Citește știrea completa pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.