Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Braila atrage investitii transformand Mall-ul intrat in faliment intr-o fabrica

    Braila atrage investitii transformand Mall-ul intrat in faliment intr-o fabrica

    CONFIRMARE Producător chinez de aparate de iluminat, principal furnizor Ikea, a venit în România transformând primul mall intrat în faliment într-o fabrică

    Producător chinez de aparate de iluminat, principal furnizor Ikea, a venit în România transformând primul mall intrat în faliment într-o fabrică

    Liting Universal Group, producător chinez de aparate de iluminat, cu sediul în Shanghai, cu afaceri de 80 de milioane de dolari, unul dintre principalii furnizori ai Ikea, a intrat în România prin deschiderea unei fabrici de aparate de iluminat în fostul centru comercial Armonia din Brăila, primul mall proiect eșuat pe piața locală, confirmând informațiile anunțate de Profit.ro în urmă cu doi ani. Mall-ul a fost închis în 2009, în doar 9 luni de funcționare, în plină criză financiară la nivel global, după ce operatorul controlat de un investitor britanic a intrat în faliment din cauza vânzărilor slabe.

    Investiția inițială în acest proiect, derulat prin subsidiara Glorious Lighting, este de 17 milioane de euro, care va fi suplimentată în următorii 5 ani cu încă 15 milioane euro. Fabrica va angaja, într-o primă fază, 200 de persoane, urmând să ajungă în 5 ani la 800 de angajați.

    Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine zona Centrului European pentru producție, dar și Hub-ul companiei pentru operațiuni în alte regiuni ale Europei. Chinezii au amenajat fostul centru comercial din Brăila într-o fabrică pentru produse electrice destinate locuințelor, care să fie vândute în Europa.

    În 2017, grupul Liting Universal a primit de la statul român un ajutor de 1,3 milioane de euro.

    Liting Universal Group este format din Liting Universal Company și Glorious Electric Corporation.

    Investitorilor le-au fost oferite de către autoritatea locală mai multe facilități, precum începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilități fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor străzi apropiate, sprijin pentru transportul angajaților, suport în relațiile cu furnizorii de utilități.

    Centrul comercial Armonia din Brăila a fost dezvoltat în 2008 de grupul RED, condus de britanicul Andrew Stear, pe baza unor împrumuturi bancare de 45 milioane euro, dar a fost închis în 2009, după doar 9 luni de funcționare, din cauza vânzărilor slabe. În 2009, România intrase, ca și alte state, în criză financiară.

    Doi ani mai târziu, firma investitorului britanic a intrat în faliment, iar centrul comercial a fost scos la vânzare, mai întâi cu 25 milioane euro, iar ulterior cu 10 milioane euro.

    Complexul are o suprafață construită de  36.585 metri pătrați și un teren intravilan de 197.555 metri pătrați.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.