Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Brașovul, un „El Dorado” imobiliar

    Brașovul, un „El Dorado” imobiliar

    Războiul din Ucraina și criza economică globală schimbă tendințe vechi de decenii pe piața imobiliară. Iar Brașovul este unul din marii câștigători. Prețurile proprietăților din orașul de la poalele Tâmpei au explodat. Un metru pătrat construit a ajuns să valoreze 2.000 de euro. Se caută în special apartamente mici, de 2 camere, iar cumpărătorilor tradiționali li se adaugă acum un număr tot mai mare de cetățeni ucraineni și moldoveni.

    Într-un complex cu sute de apartamente de la poalele muntelui, dezvoltatorii au observat încă din martie o schimbare a profilului celor care vin să cumpere o proprietate. Pe lângă localnici, au apărut clienți din Galați, Brăila sau Suceava. Dornici să înceapă o viață nouă în Brașov sunt și numeroși refugiați ucraineni, arată Prima TV.

    Pe lângă războiul de la granță, și criza carburanților are efecte directe în piața de real estate. Prețurile mari de la pompă îi fac pe cei care-și cumpără o casă nouă să-și dorească ca toate facilitățile necesare traiului zilnic să se găsească la distanțe care pot fi parcurse pe jos.

    În plus, locuințele cu suprafețe generoase construite în anii de boom economic nu mai sunt acum la mare căutare. Oamenii vor apartamente ale căror costuri de întreținere să fie minime.

    În Brașov, ultimul an a adus o apreciere semnificativă a valorii proprietăților. În ultimele 12 luni, prețul mediu al unui metru pătrat a crescut de la 1.380 la 2.000 de euro.

    Și la nivel național, așteptările analiștilor imobiliari sunt ca tarifele solicitate de dezvoltatori să rămână pe un trend ascendent.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.