Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Castelul de la Zlatna, unde au fost filmate scene din filmul „Noi cei din linia întâi”, este scos la vânzare

    Castelul de la Zlatna, unde au fost filmate scene din filmul „Noi cei din linia întâi”, este scos la vânzare

    FOTO Castelul de la Zlatna, unde au fost filmate scene din filmul "Noi cei din linia întâi", este scos la vânzare
    Castelul de la Zlatna

    Castelul de la Zlatna, aflat la 45 de kilometri față de Alba Iulia și reședința de vară a prim-ministrului regelui Carol al II-lea, Ion Gigurtu, a fost scos la vânzare de la 295.000 de euro de Artmark Historical Estate.

    Castelul, cu o estimare stabilită între 400.000 și 500.000 de euro, a fost construit între 1936 și 1939 de către Ion Gigurtu, fiul Olgăi Gigurtu (fiica fratelui lui Nicolae Bălcescu și a nepoatei pictorului Theodor Aman), fost inginer român și om politic de extremă dreapta, pro-german, scrie News.ro.

    FOTO Castelul de la Zlatna, unde au fost filmate scene din filmul

    Potrivit Artmark, Castelul a fost inițial folosit ca reședința de vară a familiei acestuia și ca sediu administrativ pentru societatea minieră.

    Statura și elementele de compoziție îl încadrează în stilul arhitectural neoromânesc de influență moldoveană, foarte apropiat stilului Ghika-Budești: „Stilul Ghika-Budesti este inconfundabil și poartă o puternică amprentă moldovenească: cărămidă aparentă, discurile ceramice smăltuite, ancadramente neogotice la uși și ferestre. Nelipsite sunt și turnul-foișor de inspirație mănăstirească, arcul-potcoava, decorația cu ”dinți de fierăstrău” și motive geometrice. În mod special, arcul-potcoavă este particularizat, prezentând o acoladă în partea superioară. Cromatica fațadelor, construcțiilor sale combină nuanțele de roșu-cărămiziu cu verdele ceramicii decorative și nuanțele deschise ale tencuielii în similipiatră”.

    FOTO Castelul de la Zlatna, unde au fost filmate scene din filmul

    Castelul este așezat pe un teren de 8.800 de mp, are o suprafață construită de 1358 mp, 19 camere și un proiect de dezvoltare care cuprinde 23 de apartamente.

    De altfel, în ultimii ani, castelul a beneficiat de o serie de lucrări de consolidare și reabilitare care nu doar că asigură conservarea propice clădirii, dar va și ușura misiunea viitorului proprietar: izolarea fundației, compartimentarea interioară, înlocuirea acoperișului și a șarpantei, înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale.

    Castelul a fost folosit ca școală și tabără școlară, iar în anii 1980 a fost unitate militară. Celebritatea sa este legată de faptul că aici a fost filmată o parte importantă din filmul „Noi cei din linia întâi”, regizat de Sergiu Nicolaescu și în care jucau Ion Besoiu, Colea Răutu, Valentin Uritescu sau Ștefan Iordache.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.