Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Central Park – o proprietate de evaluat
    decembrie 3, 2018

    Central Park – o proprietate de evaluat

    CENTRAL PARK – Parcul urban cel mai vizitat din Statele Unite a fost deschis in anul 1859, fiind una dintre cele mai filmate locatii din lume- peste 200 de filme.

    Cu o suprafata totala de 341 de hectare  de vegetatie luxurianta in vestitul Manhattan, Central Park se intinde pe o lungime de 4km si o latime de 800m.

    Din suprafata totala a parcului, 55 ha sunt acoperite de padure, 101 ha de pajiste si peste 61 ha de luciu de apa.  Sunt nu mai putin de 26.000 de copaci printe care te poti plimba pe cele 93 km de poteci amenajate, iar pentru a te odihni si admira natura, sunt peste 9000 de banci.

    central park trees

    Peisajul natural este completat de 51 de sculpture, 7 fantani ornamentale si 36 de poduri si bolte.

    Una din atractiile cele mai apreciate este asa-zisul Bow Bridge, al doilea cel mai vechi pod din fonta (cast-iron) din SUA, ce a fost construit intre anii 1859-1862.

    bow bridge

    Cea mai faimoasa pajiste din lume, The Great Lawn, se gaseste in mijlocul Parcului Central (Central Park), intinzandu-se pe nici mai mult, nici mai putin de 22ha. Este locul ideal unde sa poti petrece timpul liber in natura, la un picnic, sau de ce nu, sa prinzi un bronz de Manhattan.

    sheep meadow central park

    Cand vorbesti de Central Park, nu poti sa nu te gandesti la minunatul luciu de apa The Reservoir, care este incorsetat de o pista de alergat ce depaseste 2.5km.

    central park reservoir

    Aflat in mijlocul parcului, Castelul Belvedere ofera o priveliste panoramica unica asupra intregului areal, fiind deopotriva functional, cat si un loc romantic in acelasi timp.

    belvedere castle central park

    Iarna, minunatul patinoar Wollman Rink bucura inimile pasionatilor de” ice-skating”, datand inca de la inceputurile existentei Parcului.

    wollman rink

    Asa ca, daca ajungi inaintea mea in New York, nu uita sa vizitezi Central Park si sa-mi trimiti si mie o vedere.

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.