Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Centrul de afaceri al vicepremierului Ştefan, scutit de un impozit de 775.000 de lei. Este închiriat integral unei firme publice care iese an de an în pierdere
    noiembrie 22, 2018

    Centrul de afaceri al vicepremierului Ştefan, scutit de un impozit de 775.000 de lei. Este închiriat integral unei firme publice care iese an de an în pierdere

    Imobilul este închiriat unei societăţi deţinute chiar de Primăria Galaţi, de la care firma lui Ştefan obţine o chirie de peste 360.000 de lei pe an. Scutirea a fost aplicată deja pentru 2017 şi 2018, prilej cu care firma Navrom Centru de Afaceri a fost scutită de plata a 150.000 de lei. Pentru 2019 şi 2020, s-a propus Consiliului Local o scutire de 625.000 de lei.

    O clădire care aparţine uneia dintre firmele vicepremierului Viorel Ştefan (PSD) a fost scutită de la plata impozitelor în urma unei decizii controversate a Consiliului Local Galaţi. Decizia, bazată pe prevederile legale privind „ajutorul de minimis individual” (o măsură considerată de legiuitor ca fiind „excepţională”, pentru situaţii ce pot avea impact major asupra comunităţii), a fost luată la propunerea primarului Ionuţ Pucheanu, colegul de partid al vicepremierului.

    În urma acestei decizii, care a fost motivată ca având drept scop „atragerea investitorilor”, firma Navrom Centru de Afaceri SRL Galaţi (care este deţinută de compania TTS Bucureşti, unde Viorel Ştefan este acţionar semnificativ) a fost scutită pe anii 2017 şi 2018 de plata sumei de 150.000 de lei.

    Firma vicepremierului este singura din Galaţi care a avut parte de o astfel de facilitate fiscală din partea autorităţilor locale.

    Pentru anii 2019 şi 2020, primarul Ionuţ Pucheanu a iniţiat un nou proiect de hotărâre pentru ca Navrom Centru de Afaceri SRL Galaţi să beneficieze de scutiri de impozite locale şi mai consistente. Mai precis, conform proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 23 noiembrie a CL, firma vicepremierului urmează să beneficieze de o scutire ce se ridică la 625.000 de lei (circa 135.000 de euro). Nici de această dată nu există alte companii din oraş propuse pentru un astfel de ajutor public.

    Şansele ca proiectul de hotărâre să fie aprobat sunt foarte mari, având în vedere precedentul şi faptul că în Consiliul Local de la Galaţi coaliţia PSD-ALDE-UNPR are o majoritate zdrobitoare. În acelaşi timp, însă, reprezentanţii Opoziţiei au anunţat că vor sesiza Agenţia Naţională de Integritate şi, eventual, procurorii, deoarece consideră că scutirea de impozite are la bază o situaţie gravă de conflict de interese.

    Clădirea care beneficiază de scutiri (un fost cămin pentru marinarii aflaţi în tranzit) este închiriată integral chiar de către Primăria Galaţi, prin intermediul companiei publice Cons Management Parc de Soft SRL (la care Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au câtea 50% din acţiuni).

    Toată știrea pe adevărul.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.