Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Conac boieresc în stil neoromânesc, scos la licitație la preț de apartament
    septembrie 1, 2018

    Conac boieresc în stil neoromânesc, scos la licitație la preț de apartament

    Conacul boieresc Cioceanu, în stil neoromânesc, aflat în comuna Reviga din județul Ialomița, a fost scos la licitație de Artmark Historical Estate cu un preț de pornire de 35.000 de euro. Construcția, aflată la 110 kilometri de București, a fost evaluata între 50.000 și 75.000 de euro
    Listat la un preț de pornire similar cu cel al unui apartament, conacul Cioceanu este unul dintre puținele repere arhitecturale ale zonei de nord a Bărăganului

    Monument istoric de clasă B, imobilul este în același timp și una dintre rarele reședințe boierești din această regiune construite în stil neoromânesc. Marile moșii boierești ale sec. XVIII-XIX din Bărăgan, în special cele din nord-estul Bucureștiului, Buzău-Slobozia-Brăila, aveau să stea la baza unor importante proprietăți fie agricole, viticole sau de vacanță, atât pentru nobilimea sec. XIX și XX, cât și pentru o seamă de industriași sau oameni de afaceri ai perioadei de modernizare a României.

    Reviga, aflată între Slobozia și Buzău, a devenit în timp locul unor astfel de antreprize, familia Cioceanu – cu activități în domeniul morăritului – legându-și existența de localitate prin conacul ridicat aici între 1930 și 1932. Conacul a devenit sediul primăriei comunei Reviga după naționalizarea din perioada comunistă. Construită într-un stil neoromânesc târziu, epurat de efecte decorative și definit de utilitatea construcției, reședința este ridicată pe două niveluri, prezentând și o pivniță cu acces din interiorul casei, din zona de dependințe. Structura respectă însă tipologia stilului neoromânesc în special prin prezența impunătoare a turnului scării centrale, care este deasemenea mansardat.
    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.