Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    „Creierul” jocului piramidal Gerald din anii ’90, achitat în 2014 pentru prescrierea faptei, pregătește o clădire de birouri în centrul Capitalei, lângă Guvern, și un bloc de locuințe cu 8 etaje
    ianuarie 8, 2019

    „Creierul” jocului piramidal Gerald din anii ’90, achitat în 2014 pentru prescrierea faptei, pregătește o clădire de birouri în centrul Capitalei, lângă Guvern, și un bloc de locuințe cu 8 etaje

    FOTO+DOCUMENT "Creierul" jocului piramidal Gerald din anii ’90, achitat în 2014 pentru prescrierea faptei, pregătește o clădire de birouri în centrul Capitalei, lângă Guvern, și un bloc de locuințe cu 8 etaje

    Gerald Corneliu Gorduna, principalul inițiator al jocului piramidal Gerald de la începutul anilor ’90, achitat în 2014, prin prescrierea faptei, pentru acuzațiile de înșelăciune și bancrută frauduloasă ce au urmat prăbușirii afacerii, soldată oficial cu circa 7.000 de păgubiți și neoficial cu peste 350.000 de persoane păgubite din țară și din Republica Moldova, pregătește acum construcția unei clădiri de birouri cu 6 etaje în centrul Bucureștiului, lângă Guvern. În paralel, lucrează și la construcția unui bloc de locuințe cu 8 etaje, în sectorul 6 al Capitalei.

    Gorduna a inițiat în 1993 la Focșani, alături de Sorin Isac, jocul piramidal Gerald, prin care li se promitea celor care depuneau bani la firma care administra jocul că li se vor plăti de 7 ori sumele depuse, în interval de câteva luni. După circa un an, în 1994, firma a intrat în insolvență. La acel moment, informații publice indicau că numărul persoanelor păgubite din țară și din Republica Moldova ar fi fost de circa 350.000, dar că documente pentru o acțiune în instanță ar fi fost disponibile doar pentru circa 7.000 de depunători păgubiți.

    Potrivit informațiilor din presa vremii, totalul depunerilor la Gerald, venite din întreaga țară, dar și din Republica Moldova, s-ar fi ridicat la circa 20 milioane euro. Gerald Corneliu Gorduna a fost arestat și pus sub acuzare pentru înșelăciune, însă ulterior a fost eliberat din arest și a plecat în SUA, autoritățile americane refuzând extrăderea sa. A revenit în țară în 2003, iar în 2007 a fost extrădat în Germania, unde era acuzat de alte infracțiuni.

    A revenit din nou în România, iar în 2012 a acordat un interviu publicației cancan.ro, în care declara că se ocupă cu afaceri imobiliare și infirma zvonurile apărute în presă potrivit cărora, înainte de 1990, ar fi fost bodyguard al lui Nicolae Ceaușescu.

    În 2014, ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal, judecătorii au constat prescrierea faptelor de care era acuzat Gorduna, respectiv înșelăciunea și bancruta frauduloasă, și au dispus achitarea sa.  

    Citeste stirea completa pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.