Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Cu cat au crescut preturile apartamentelor in Galati si ce randamente mai aduc?
    septembrie 20, 2018

    Cu cat au crescut preturile apartamentelor in Galati si ce randamente mai aduc?

    O radiografie sumara a pietei imobiliare locale releva faptul ca trendul crescator la nivel national se confirma si in Galati, pretul apartamentelor urcand cu o medie de 10% pe an.

    Astfel, pe fondul expansiunii cererii de credite imobiliare, in special prin programului Prima Casa, preturile proprietatilor au crescut direct proportional cu aceasta.

    Luam cazul concret al unui apartament de 2 camere situat in zona IC Frimu, in suprafata utila de 50mp, etaj intermediar, fara imbunatatiri notabile, construit in anii ’80, in urma cu doi ani era evaluat la un pret de 700-750 euro/mp. In momentul de fata acelasi apartament este evaluat la un pret de 850-900euro/mp. Iata deci un plus de 20 de procente in doar 2 ani de zile.

    Comparativ cu alte mijloace investitionale aflate la dispozitia unei persoane neinitiate in lumea complexa a plasarii capitalului de investit, pariul pe imobiliare pare a fi unul castigator pana acum. Daca mai luam un calcul si o chirie medie de 200 euro pe luna, in cei 2 ani s-ar fi adunat peste 4000 de euro, totalizand randamentul investitiei initiale la 30%.

    Un depozit bancar ar fi acumulat, in cel mai bun caz, in aceeasi perioada de timp un maxim de 5%.

    Sursa foto fotoaerian.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.