Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Eurostat: România a avut cea mai mare rată anuală a inflației din UE, pentru a șasea lună consecutiv.

    Eurostat: România a avut cea mai mare rată anuală a inflației din UE, pentru a șasea lună consecutiv.

    România a avut în luna iulie, pentru a șasea lună consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflației din UE, de 4,3%, arată datele Eurostat. Inflația de 4,3% este calculată pe metodologia Uniunii Europene. Inflația raportată la statistica românească a fost de 4,56% în luna iulie, față de 5,40% în iunie, potrivit datelor publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS).

    Inflația de 4,3% de luna trecută vine după o creștere a prețurilor de 4,7% în iunie.

    La nivelul UE, rata anuală a inflaţiei a fost de 2,2% în luna iulie, față de 2,1% în luna iunie. În urmă cu un an, rata anuală a inflației la nivelul UE era de 1,5%.

    Cele mai mari rate anuale ale inflației au fost înregistrate în România (4,3%), Bulgaria (3,6%), Ungaria (3,4%) și Estonia (3,3%), potrivit Eurostat, iar comparativ cu situația din luna iulie, rata anuală a inflației a scăzut în nouă state membre, a rămas stabilă în alte șase și a crescut în 13, între care și România.

    Țările care au înregistrat cea mai mică rată anuală a inflației sunt Grecia (0,8%), Danemarca(0,9%) și Irlanda (1%).

    Reamintim că luna aceasta Banca Națională a României a revizuit în scădere, la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an și a preconizat o creștere economică de 4%.

    Citește știrea pe Biziday.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.