Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Frații Pavăl, care controlează Dedeman, preiau Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

    Frații Pavăl, care controlează Dedeman, preiau Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

    CONFIRMARE Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, preiau Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

    Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au preluat Moldova Farming, firmă cu profil agricol și având în portofoliu peste 8.000 hectare de teren, într-o tranzacție derulată împreună cu Comfert Agricultura.

    În toamna anului 2017, Profit.ro anunța că cei doi frați au cumpărat 20% din firma agricolă, iar ulterior, în ianuarie 2018, au preluat firma Extra Land din Voluntari, care deține câteva zeci de hectare de teren în zone precum cartierul rezidențial Băneasa din București.

    Acțiunile au fost preluate prin PIF Industrial Bacău (fosta Dedeman Camioane), vehicul prin care cei doi frați au mai efectuat tranzacții.

    Până astăzi, însă, conform termene.ro, PIF a stat cu o participație de doar 0,0004% din Moldova Farming, restul acțiunilor fiind în portofoliul Comfert.

    Consiliul Concurenței a anunțat astăzi că a autorizat tranzacția prin care PIF Industrial, împreună cu Comfert Agricultura, preia Moldova Farming. Distribuitorul de îngrășăminte Comfert Agricultura din Bacău a fost preluat în urmă cu aproape doi ani de grupul irlandez Origin Enterprises. Și astăzi însă, conform termene.ro, structura de acționariat este indicată ca fiind formată integral din familia Grigoriu.

    Anul trecut, Moldova Farming, cu aproape 100 de angajați, a avut afaceri de 36,8 milioane lei și un profit net de 5,2 milioane lei.

    În ianuarie 2018, Moldova Farming a preluat firma Extra Land din Voluntari, care deține câteva zeci de hectare de teren în zone precum cartierul rezidențial Băneasa din București.

    Firma era controlată de Adrian Andrici, acționar majoritar din 2013 al clubului de fotbal Universitatea Craiova, unul dintre finanțatorii revistei Kamikaze și fost proprietar al postului de radio City FM.

    Stirea completa pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.