Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Guvernul se pregătește să amâne cu cel puțin 1 an noul mod de calcul al impozitului pe case și clădiri nerezidențiale
    septembrie 5, 2022

    Guvernul se pregătește să amâne cu cel puțin 1 an noul mod de calcul al impozitului pe case și clădiri nerezidențiale

    Guvernul, la cererea autorităților locale și în urma unei decizii în coaliția de guvernământ, va amâna aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale, a anunțat premierului Nicolae Ciucă.

    Potrivit primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, noul sistem poate fi amânat cu cel puțin 1 an.

    Printr-o ordonanță cu cele mai importante modificări fiscale din ultimii ani, Guvernul a introdus un nou mod de calcul al valorii impozabile pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale, pe baza valorilor cuprinse în Studiile de piață referitoare la valorile orientative privind proprietățile imobiliare din România, astfel:

    a) în cazul clădirilor rezidențiale cota minimă  să fie de 0,1%;

    b) în cazul clădirilor nerezidențiale cota minimă să fie de 0.5%.

    In cazul impozitării clădirilor, planul este să se treacă de la impozitul în funcție de zonă și materialele de construcție folosite la impozitul pe valoarea proprietății stabilită în funcție de grila notarială. În acest caz, în timp ce în București impozitul pe locuință ar crește astfel, probabil, cu până la 60% (63% pe un caz calculat de Profit.ro), iar în alte orașe cu prețuri mari la case ar rezulta, de asemenea, majorări, în orașele cu piețe imobiliare neatractive, impozitele ar putea chiar să scadă. Chiar și cu astfel de majorări, impozitele pe clădiri ar rămâne destul de mici.

    Citeste stirea pe larg pe Profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.