Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Impozitele pe clădiri mai mari de câteva ori în lipsa raportului de evaluare: Ministerul Dezvoltării informează primăriile că prevederile Legii 296/2020 se aplică în 3 zile de la publicare
    februarie 5, 2021

    Impozitele pe clădiri mai mari de câteva ori în lipsa raportului de evaluare: Ministerul Dezvoltării informează primăriile că prevederile Legii 296/2020 se aplică în 3 zile de la publicare

    Ministerul Dezvoltării a decis să informeze primăriile în privința prevederilor Legii 296/2020 spunându-le că au intrat în vigoare în 3 zile de la publicare. Este vorba de faptul că mulți antreprenori vor primi decizii de impunere de câteva ori mai mari în ceea ce privește impozitele pe clădiri, în lipsa raportului de evaluare.

    Problema este că unele primării au decis să aplice altfel legislația, întrega confuzie pornind, de fapt, de la Ministerul Dezvoltării. Măcar acum s-au tranșat lucrurile, iar primăriile ar trebui să ia în considerare acest nou document.

    Într-un interviu VIDEO acordat marți HotNews.ro, Adrian Vascu, senior partner la Veridio, explicat ce s-a intamplat. De aceea, a arătat și ce trebuie să facă antreprenorii ca să nu plătească sumele majorate menționate în deciziile de impunere ce le vor sosi.

    Ce a creat confuzia, potrivit lui Adrian Vascu:

    În 28 decembrie, un tabel a apărut pe site-ul Ministerului Dezvoltării (Vedeți în VIDEO de mai jos) care a zis că un articol din lege ce va intra în vigoare la 1 iulie 2021. Cumva acest lucru a generat o relaxare din perspectiva evaluatorilor care au știut că urmează aceste evaluări și toate au fost în regulă.

    La începutul lunii ianuarie, Ministerul Finanțelor a analizat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării. Există o comunicare internă de la Ministerul Finanțelor către cel al Dezvoltării. (O vedeți în video).

    În acel document, Ministerul Finanțelor explică Ministerului Dezvoltării că acea chestiune cu tabelul nu poate fi interpretată așa, explicând de ce prevederea cu 6 luni nu se aplică acelui articol.

    (mai multe detalii în VIDEO)

    Pe baza acelei comunicări interne, Ministerul Dezvoltării a emis un comunicat. A venit cu clarificări în 22 ianuarie. Și-a retras acel tabel și a venit cu clarificarea care spune că Legea intră în vigoare în 3 zile de la publicare.

    Fiind această controversă, au apărut primării care sunt adeptele articolului 4 și care spun că trebuie să intre în vigoare în 6 luni și care ignoră ce a spus Ministerul Finanțelor. Spun că nu este suficient că a spus doar Ministerul pentru că “vrem să vedem ce ne spune cine ne controlează”. Arbitru în această poveste a ajuns să fie Curtea de Conturi, care încă nu s-a exprimat.

    Sursa Hotnews.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.