Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Impozitul pe cladire in 2020. Asigura-te ca platesti impozitul minim!
    decembrie 31, 2019

    Impozitul pe cladire in 2020. Asigura-te ca platesti impozitul minim!

    Si in 2020 statul va impozita cladirile/proprietatile imobiliare. Asigura-te ca vei plati impozitul minim!

    Anul 2020 nu vine cu amnistie fiscala, sau cel putin nu pentru populatia de rand, contribuabilii fiind obligati la plata de taxe si impozite catre autoritatile locale, la fel ca in anii din urma.

    Impozitul pe cladire in anul 2020.

    Desi nu te obliga nimeni sa-ti platesti taxele si impozitele la inceput de an, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa scutesti de la cateva sute de lei, la cateva mii de lei bune.

    In primul rand, taxele si impozitele datorate autoritatilor locale vor fi cu 10% mai mici daca platesti in perioada 1 ianuarie – 30 martie, intrucat statul acorda o bonificatie pentru plata anticipata.

    In al doilea rand, daca detii o cladire cu alta destinatie decat cea rezidentiala, fie ca este spatiu comercial, spatiu de birouri, spatiu industrial, spatiu de depozitare, hoteluri, pensiuni, orice spatiu care este folosit intr-o activitate economica, nu uita sa-ti faci raportul de evaluare pentru impozitare.

    Pe langa faptul ca in majoritatea cazurilor valoarea rezultata in urma unui raport de evalaure pentru impozitare este mai mica decat valoarea inregistrata la organele fiscale, procentul la care se calculeaza impozitul pe cladire este mult mai mic. Statul “penalizeaza” contribuabilii care nu isi actualizeaza valoarea de impozitare a cladirii prin aplicarea unui procent maximal din valorea existenta in evidentele fiscale.

    Astfel, persoanele fizice care nu depun raportul de evaluare pentru cladirile cu destinatie nerezidentiala in perioada 1 ianuarie – 30 martie, vor fi impozitate cu 2%, in timp ce persoanele juridice vor avea o cota de impozitare de 5%.

    De retinut este ca doar persoanele juridice au nevoie de raport de evaluare pentru impozitare si pentru cladirile sau spatiile cu destinatie rezidentiala, asa ca daca ai luat un apartament pe societate, chiar daca-l folosesti ca locuinta, ai nevoie de raport de evalaure pentru impozitare.

    De mentionat este ca odata depus raportul de evaluare la administratia fiscala locala, acesta va avea o valabilitate de 3 ani pentru persoanele juridice si 5 ani pentru persoanele fizice, avand astfel obligativitatea ca dupa aceasta perioada sa reactualizati valorea de impozitare cu un nou raport de evalaure.

    Noi, in cadrul RomEval – evaluari imobiliare autorizate, realizam rapoarte de evaluare pentru impozitare, astfel incat nu vei fi nevoit sa platesti impozite mai mari decat este necesar.

    Ba mai mult, la re-evaluare iti acordam un discount de 25%.

    Informatii complete poti obtine consultand site-ul nostru specilizat in evaluare pentru impozitare, accesand link-ul www.evaluare-impozit.ro    sau pe site-ul nostru principal   www.RomEval.ro 

    Sursa: Evaluare-Impozit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.