Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    În plină iarnă, piața rezidențială din Mamaia înregistrează un boom al construcțiilor
    decembrie 20, 2020

    În plină iarnă, piața rezidențială din Mamaia înregistrează un boom al construcțiilor

    Peste 4.500 de apartamente se află în acest moment în construcție în stațiunea Mamaia, din care peste 3.000 sunt programate pentru livrare în 2021.

    Restrictii de circulatie in statiunea Mamaia. Este vizata zona Festivalului Sunwaves | Constanta | Ziare.com
    Mamaia

    Înregistrarea unui volum de livrări de peste 3.000 de locuințe în 2021 ar fi sinonimă cu o majorare de peste 50% față de nivelul înregistrat în 2019, ultimul an cu date oficiale disponibile. În Năvodari – Mamaia au fost, de altfel, livrate peste 8.000 de locuințe în ultimii cinci ani, conform datelor Institutului Național de Statistică și SVN Romania, cea mai mare parte dintre acestea fiind cumpărate ca locuințe de vacanță sau în scopul închirierii în timpul sezonului turistic de vară.

    ”Zona Mamaia înregistrează o dezvoltare amplă pe segmentul rezidențial de mai mulți ani. Pandemia și restricțiile de la nivel internațional au dus la un grad de ocupare de peste 95% în perioada iulie – august – prima jumătate din septembrie, turiștii alegând litoralul românesc în detrimentrul destinațiilor internaționale. Piața de profil s-a diversificat ca ofertă, iar 2021 va aduce finalizarea mai multor proiecte de mari dimensiuni, cu multiple facilități, precum piscine, săli de fitness sau spații comerciale, care oferă și servicii integrate de administrare – ingrediente care vor fi tot mai necesare pentru înregistrarea unui succes”, afirmă Maria Andrei, vicepreședinte SVN Romania.

    Obținerea unui grad de ocupare de 70% în perioada estivală prin închiriere către turiști ar aduce unui cumpărător al unui studio dublu în Mamaia un randament anual în euro de aproximativ 10%, sau 7.500 de euro, conform tarifelor de închiriere din sezonul 2020. Atingerea unui grad de ocupare cât mai ridicat, înspre 100%, poate aduce venituri anuale de peste 10.000 de euro în perioada estivală, sumă din care trebuie însă scăzute costurile lunare de administrare, mentenanță și curățenie, care pot urca până la 200 de euro pe lună.

    Potențialul zonei Mamaia a atras în ultimii ani finalizarea mai multi unități rezidențiale comparativ cu orașul Constanța, unde în ultimii cinci au au fost predate peste 7.000 de locuințe, nivel însă mai redus comparativ cu cel înregistrat în Mamaia, conform statisticilor oficiale.

    Constanța a intrat însă într-un ciclu de creștere a pieței imobiliare locale, cu tot mai multe proiecte de anvergură, în special pe segmentele spațiilor logistice și pe cel rezidențial, dominat în special de investitori locali și de proiecte care țintesc segmentul mass market.

    Stirea completa pe www.profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.