Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Indicele Dow Jones al Bursei de la New York se prăbușește cu 400 de puncte, după ce Trump a confirmat că pregătește tarife în relația comercială cu China. Cel mai agresiv val de vânzări din acest an

    Indicele Dow Jones al Bursei de la New York se prăbușește cu 400 de puncte, după ce Trump a confirmat că pregătește tarife în relația comercială cu China. Cel mai agresiv val de vânzări din acest an

    GRAFIC Indicele Dow Jones al Bursei de la New York se prăbușește cu 400 de puncte, după ce Trump a confirmat că pregătește tarife în relația comercială cu China. Cel mai agresiv val de vânzări din acest an

    Indicii principali ai bursei americane pierd un procent și jumătate. O declarație a președintelui american conform căreia chinezii au abandonat negocierile pentru politici comerciale a precipitat cel mai agresiv val de vânzări din acest an. Un nou șoc pe bursa americană în prefigurarea unei escaladări a războiului comercial dintre SUA și China. Indicele Dow Jones Average Industrial a căzut cu aproximativ 400 de puncte și a ajuns până la un minim al ultimelor 6 săptămâni, cu puțin deasupra reperului de 25.500 de puncte. Indicele S&P500 scădea, de asemenea, cu 1,5%.

    Este impulsul de vânzare declanșat de o declarație a președintelui american Donald Trump, transmite CNBC. „Apropo, vedeți ce fac tarifele? Pentru că ei au rup negocierile. Au rupt negocierile”, a spus șeful de la Casa Albă, în ceea ce a alertat investitorii.

    Piețele financiare internaționale au început săptămâna sub stres, în contextul în care Trump indicase că este dispus la o ridicare a 25% a tarifelor impuse Chinei, pentru bunuri de până la 200 miliarde dolari. Ulterior, piața a avut o revenire, investitorii fiind încrezători că o înțelegere ar urma să fie încheiată la o întâlnire programată demult pentru vineri la Washington între americani și o delegație chineză condusă de vicepremierul Liu He. Acesta se va întâlni cu reprezentantul federal pentru comerț pentru Robert Lighthizer, însă Trump a avertizat că oricum chinezii vor plăti în contul noilor tarife, pentru că s-au exprimat că nu vor încheia o înțelegere.

    Față de valorile de tranzacționare ale săptămânii precedente, indicele Dow Jones Average Industrial a pierdut aproximativ 1.000 de puncte. Pentru indicele Russell 2000, care măsoară evoluția companiilor listate americane cu capitalizare mică, declinul a fost deopotrivă accentuat, acesta coborând cu peste 10% sub maximul istoric. Trump este imperturbabil. Într-un mesaj de la amiază pe Twitter, acesta l-a citat pe Peter Morici, fost economist-șef al Comisiei pentru Comerț Internațional a SUA, agenție federală, conform căruia „realitatea este că, având introduse tarife, economia a crescut mai repede în Statele Unite decât în China”. Reacția pieței ar putea să se prelungească și în sesiunile următoare dacă Trump își va menține tonul agresiv, aveartizează Ed Mills, analist pentru politici publice la compania financiară Raymond James. Unda de șoc s-a transmis și către piața de bonduri, în timp ce așa-numitul indice VIX, care măsoară volatilitatea bursei americane în funcție de cotațiile din piața opțiunilor, a atins un nivel 23,38 de puncte, cel mai ridicat din 4 ianuarie și până în prezent, trădând o nervozitate importantă a investitorilor.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.