Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Locuinţele românilor, dintr-o privire: Deşi mai înghesuiţi de la un an la altul, oamenii cumpără tot mai multe case şi apartamente
    august 17, 2018

    Locuinţele românilor, dintr-o privire: Deşi mai înghesuiţi de la un an la altul, oamenii cumpără tot mai multe case şi apartamente

    Numărul de locuinţe livrate anual în România se apropie de nivelul din 2008, recordul ultimelor trei decenii, când au fost finalizate 67.300 de unităţi.

    Anii 2001-2008 au marcat cea mai lungă perioadă de creştere, care a culminat însă cu prăbuşirea pieţei imobiliare în 2009, după instalarea crizei economice.

    Piaţa se află pe un trend crescător din 2014 încoace, spre deosebire de suprafaţa medie construită a locuinţelor finalizate anual, care se află în continuă scădere din 2013 încoace. Reducerea suprafeţelor medii are loc în contextul în care România este lider între ţările în care cei mai mulţi tineri trăiesc în locuinţe supraaglomerate. Rata de supraaglomerare este de 48,4% în România. Mai mult decât atât, în ultimii ani a crescut şi ponderea locuinţelor cu două camere în totalul livrărilor, subliniind astfel impactul scăderii natalităţii şi al amânării vârstei la care familiile aleg să aibă copii.
    Anul trecut, o treime din livrări a fost reprezentată de apartamente cu două camere, în timp ce în 2010-2012 aceleaşi procente reveneau celor cu patru camere. În plus, programul Prima casă, introdus în anul 2009 – an critic pentru numărul de livrări -, a schimbat complet reperele pieţei rezidenţiale din România, determinându-i pe cumpărători să-şi reconfigureze criteriile de achiziţie. Astfel, acest program a orientat oamenii către locuinţele cu suprafeţe şi cu număr de camere pe care le pot achiziţiona folosindu-se de finanţare de la banca.

    Sursa: ZF.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.