Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Mii de oameni în pericol la Galați! Sute de blocuri nu mai sunt racordate la sistemul de canalizare, iar reziduurile ajung în pământ.
    februarie 23, 2019

    Mii de oameni în pericol la Galați! Sute de blocuri nu mai sunt racordate la sistemul de canalizare, iar reziduurile ajung în pământ.

    Sute de blocuri din Galați sunt în pericol din cauza acumulărilor de apă menajeră din subsoluri. Imobilele nu mai sunt racordate la sistemul de canalizare, iar toate reziduurile ajung în pământ. În aceste condiții, există un risc mare al tasării terenului, iar blocurile s-ar putea prăbuși. Sănătatea oamenilor este în pericol, pentru că apa potabilă ar putea fi contaminată. Singurii care pot remedia situația sunt chiar locatarii, pentru că ei sunt proprietari.
    De zeci de ani, apa menajeră folosită de locatarii din sute de blocuri nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în pământ. Nu e de mirare că sunt străzi care se surpă din senin și apar gropi în tot orașul.

    În toamnă, un bloc cu 20 de apartamente s-a scufundat cu câțiva centimetri în doar câteva zile. Gălățenii povestesc că, de cele mai multe ori, miroase îngrozitor și în casă, și pe stradă.

    Societatea locală de distribuție a apei a verificat până acum un sfert din blocurile din oraș, iar cifrele sunt îngrijorătoare. Peste 400 de blocuri sunt în pericol! Odată cu ele și toți locatarii, pentru că oricând apa menajeră poate contamina rețeaua de apă potabilă.

    Potrivit legii, proprietarii sunt obligați să aibă grijă atât de imobil, cât și de dependințele acestuia. Dar de mulți ani, nimeni nu a mai făcut vreo reparație.

    Asociațiile de proprietari au fost deja notificate și li s-a pus în vedere să înceapă cât mai repede refacerea țevilor. În caz contrar, riscă să fie amendate de poliția locala sau de Inspectoratul de stat în construcții.

    Sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei

    Sursa TVR.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.