Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Prețul apartamentelor cumpărate prin credit a crescut cu 7,6%, ca medie națională.

    Prețul apartamentelor cumpărate prin credit a crescut cu 7,6%, ca medie națională.

    Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este evolutia-preturilor.jpg

    Prețul mediu al apartamentelor, rezultat din rapoartele de evaluare întocmite la cererea băncilor, a crescut cu 7,6% în primele nouă luni din 2018, conform ultimelor date disponibile analizate de Profit.ro, cele mai abrupte scumpiri fiind înregistrate în Arad, Giurgiu și Drobeta-Turnu Severin.

    Prețul mediu al apartamentelor analizate de evaluatorii autorizați pe parcursul trimestrului al treilea din 2018 a fost de circa 817 euro/mp, comparativ cu o medie de circa 760 de euro/mp în ultimul trimestru din 2017.

    De la sfârșitul anului 2017 și până la finalul lunii septembrie din 2018, cea mai accelerată creștere de preț s-a consemnat în Arad, unde valoarea unui apartament în bloc s-a apreciat cu 20%, până la 833 euro/mp, conform datelor colectate de ANEVAR.

    Pe locul doi în topul scumpirilor este reședința județului Giurgiu, unde s-au înregistrat majorări de preț de 17%, până la 562 euro/mp. Podiumul este completat de Drobeta-Turnu Severin, cu o apreciere de 16% a prețului mediu, până la 627 euro/mp.

    ingurul oraș în care prețurile au scăzut în primele nouă luni din 2018 este Călărași. Aici s-a raportat o scădere ușoară de 1%, până la 564 euro/mp. Stagnări de preț au mai fost în Satu Mare și Râmnicu Vâlcea.

    Deși prețurile au înregistrat creșteri generalizate, volumul tranzacțiilor imobiliare a început să scadă din iulie în fiecare lună. Evoluția descendentă este consemnată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care urmărește contractele de vânzare-cumpărare cu toate tipurile de proprietăți.

    Începând cu luna iulie din 2018, românii s-au oprit brusc din cumpărături și s-a observat o scădere de 17% a tranzacțiilor imobiliare, comparativ cu aceeași lună din 2017. Scăderea a continuat în august cu un procent de 29%, iar în septembrie volumul tranzacțiilor s-a mai diminuat cu 26,4% față de anul anterior.

    În luna octombrie, volumul vânzărilor s-a redus cu încă 14,6%, iar în noiembrie tendința a continuat cu o scădere de 21%. În decembrie s-a consemnat cea mai bruscă reducere, adică minus 35,3% față de finalul lui 2017. În 2018 au fost încheiate peste 56.000 de tranzacții, cu 10,2% mai puține decât în 2017.

    Scăderea la nivel anual a fost atenuată de creșterile raporate în primele luni din 2018, în special din ianuarie 2018, când au fost cu 70% mai multe contracte de vânzare-cumpărare decât în ianuarie 2017. Scăderea vine în contextul în care 2018 ar putea deveni, cum a relatat Profit.ro, cel mai prosper an din 2009 încoace din perspectiva numărului de locuințe livrate pe piață la nivel național.

    Citeste stirea pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.