Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Prețul chiriilor a explodat în Alba Iulia, unde sute de localnici își pun la dispoziție locuințele pentru Ziua Națională, cerând și 1.500 de euro
    noiembrie 17, 2018

    Prețul chiriilor a explodat în Alba Iulia, unde sute de localnici își pun la dispoziție locuințele pentru Ziua Națională, cerând și 1.500 de euro

    Prețul chiriilor a explodat în Alba Iulia, unde sute de localnici își pun la dispoziție locuințele pentru Ziua Națională, cerând și 1.500 de euroSute de anunțuri de închirieri camere sau locuințe în Alba Iulia pe perioada minivacanței de Ziua Națională sunt postate pe cele mai mari platforme online de profil, în condițiile în care în hoteluri și pensiuni locurile sunt rezervate de un an, iar puținele camere disponibile sunt foarte scumpe. Pentru trei nopți, localnicii cer și ei prețul chiriei pe o lună întreagă sau chiar de trei-patru ori mai mult. Prețurile pornesc de la 250 de euro și ajung la 1.500 de euro, în funcție de suprafața locuinței, dotări și apropierea de Cetatea Alba Carolina, locul în care vor avea loc majoritatea evenimentelor.

     

     

    Autoritățile se așteaptă ca aproximativ 150.000 de persoane să ajungă la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Centenarului, însă orașul cu o populație de sub 65.000 de locuitori nu are capacitatea de cazare pentru zeci de mii de oameni care se presupune că vor sta două-trei nopți, scrie News.ro. În hoteluri și pensiuni, locurile de cazare sunt rezervate de un an, iar puținele camere disponibile, listate pe platforme online de specialitate, au prețuri foarte mari, de 4.000 – 8.000 de lei. În aceste condiții, mulți localnici s-au gândit că pot câștiga dacă își pun la dispoziție apartamentele la prețuri similare sau mai mici, însă în care pot dormi mai multe persoane.

    „Mi-a venit ideea să închiriez apartamentul cu trei camere în momentul în care m-au sunat foști colegi de facultate din Iași să îi cazez.

    Mi-au spus că au căutat locuri de cazare și sunt foarte scumpe, așa că am verificat anunțurile și am constatat că se pot câștiga mulți bani pentru două-trei nopți în care îmi dau locuința. Eu, familia și prietenii din Iași vom sta la părinții mei, iar apartamentul îl închiriem cu 800 de euro pentru trei nopți”, a relatat, pentru News.ro, un proprietar care a postat un anunț pe una dintre cele mai mari platforme de profil. Sute de astfel de anunțuri sunt postate online și circulă pe Facebook în ultimele săptămâni, iar cel mai mic preț pentru un apartament de două camere situat în zona centrală a orașului este de 250 de euro pe sejur. În funcție de numărul de camere, dotări și apropierea de Cetatea Alba Carolina – locul în care vor avea loc majoritatea evenimentelor -, prețurile pot ajunge la 1.500 de euro pe sejur.

    Proprietarul unei garsoniere situate la 500 de metri de cetate își pune la dispoziție locuința de 40 de metri pătrați cu 1.000 de euro. „Am văzut că la hotel e o cameră la acest preț, iar locuința mea oferă condiții de lux și e chiar lângă locul evenimentelor. Cred că voi reuși să o închiriez, până acum au sunat vreo 20 de persoane, dar au vrut să las mult din preț”, a spus bărbatul. Un alt localnic cere 1.500 de euro pentru un apartament cu trei camere, pentru trei nopți, însă anunță că oferă „bonus” preparate tradiționale din zonă.

    Prețurile, cele mai mari din istoria orașului, au scăzut ușor, însă, în ultimele săptămâni, pentru că proprietarii se tem că nu vor reuși să închirieze spațiile. „În Alba Iulia nu au mai fost prețuri atât de mari la chirii niciodată, indiferent ce evenimente s-au desfășurat.”, a declarat, pentru News.ro, Iulian Forgea, agent imobiliar.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.