Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Prețurile apartamentelor continuă să crească

    Prețurile apartamentelor continuă să crească

    După un plus de 1,2% în luna august, apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare în România s-au apreciat și în septembrie – avansul s-a cifrat, însă, de data aceasta, la doar 0,6%.

    Un apartament poate fi achiziționat, la nivel național, cu 1.272 de euro pe metru pătrat util, față de 1.264 de euro pe metru pătrat util la finele sezonului estival, potrivit Imobiliare.ro. Interesant este că, deși tendința generală a prețurilor a fost una ascendentă în prima lună de toamnă, în două dintre marile orașe au fost scăderi de prețuri. Pe de altă parte, Bucureștiul și Constanța se situează, la egalitate, pe primul loc în clasamentul scumpirilor, cu marje de creștere peste media națională.

    București

    În Capitală, pretențiile vânzătorilor s-au majorat cu 1,8% în luna septembrie, ajungând la o medie de 1.376 de euro pe metru pătrat util (față de 1.352 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lunii precedente). Spre deosebire de tendința din ultima perioadă, cea mai semnificativă creștere a fost consemnată, de data aceasta, pe segmentul apartamentelor vechi: acestea s-au apreciat cu 2,3%, de la 1.282 la 1.312 euro pe metru pătrat. Locuințele noi, pe de altă parte, s-au scumpit cu 1,4%, putând fi achiziționate acum cu 1.426 de euro pe metru pătrat, față de 1.406 euro pe metru pătrat.

    Brașov

    Orașul de la poalele Tâmpei este unul dintre cele două mari centre regionale cu reduceri de preț în luna septembrie. Aici, apartamentele s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,9%, de la 1.146 la 1.136 de euro pe metru pătrat util. Scăderi au avut loc pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,9%, de la 1.131 la 1.121 de euro pe metru pătrat, iar cele din noile ansambluri rezidențiale cu 1%, de la 1.177 la 1.165 de euro pe metru pătrat.

    Citeste stirea completa pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.