Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Prețurile apartamentelor revin pe creștere

    Prețurile apartamentelor revin pe creștere

    Imagine similară
    Evolutie piata imobiliara

    Prețurile locuințelor disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării au crescut ușor luna trecută, în contextul în care, în mod firesc pentru o perioadă de stabilizare, au fost înregistrate variații atât în plus, cât și în minus.

    Suma medie solicitată pentru un metru pătrat de apartament nou sau vechi a ajuns la 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu 0,3% mai mult decât la finele lunii februarie, când era 1.233 de euro pe metru pătrat util. În trei dintre cele șase mari orașe monitorizate constant, așteptările vânzătorilor s-au majorat față de luna precedentă, iar în celelalte trei s-au diminuat. De menționat este că, la nivelul acestor centre regionale, scăderi de preț au fost consemnate cu precădere pe segmentul apartamentelor vechi, potrivit Imobiliare.ro.

    București

    În Capitală, apartamentele s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,4%, de la 1.322 de euro pe metru pătrat util, până la 1.327 de euro pe metru pătrat util. Pe ambele segmente de piață analizate, variațiile prețurilor au fost destul de temperate, chiar dacă nu au urmat aceeași direcție.

    Astfel, locuințele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,3%, de la 1.219 la 1.215 euro pe metru pătrat, în vreme ce unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat un avans de 0,6%, de la 1.400 la 1.409 euro pe metru pătrat.

    Brașov

    În orașul de la poalele Tâmpei, analiza relevă, pentru cea de-a treia lună a anului, un ușor avans general al prețurilor, de 0,2%, de la 1.113 la 1.115 euro pe metru pătrat util. Și aici, apartamentele vechi au consemnat o scădere, de 0,9% de data aceasta, de la 1.098 la 1.088 de euro pe metru pătrat util.

    Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat în mod consistent, anume cu 2,8%, ajungând la o medie de 1.183 de euro pe metru pătrat, față de 1.151 de euro pe metru pătrat în luna precedentă.

    Cluj-Napoca

    Capitala Transilvaniei este unul dintre cele trei mari centre regionale unde așteptările vânzătorilor s-au diminuat în cea de-a treia lună a anului, chiar dacă nu substanțial. Mai exact, apartamentele din oraș s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,3%, de la 1.571 la 1.566  de euro pe metru pătrat.

    Iași

    În orașul din nord-estul țării a fost consemnat un declin destul de important al prețurilor apartamentelor pe parcursul lunii martie, anume 1,3%, de la 1.020 la 1.007 euro pe metru pătrat util.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.