Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Preţurile locuinţelor din România au crescut în primul trimestru cu 8,1%, faţă de T1/2019,iar trendul se va menţine şi în restul anului

    Preţurile locuinţelor din România au crescut în primul trimestru cu 8,1%, faţă de T1/2019,iar trendul se va menţine şi în restul anului

    Preţurile locuinţelor din România au crescut în primul trimestru cu 8,1% faţă de perioada similară din 2019, iar trendul se va menţine şi în restul anului, susţinut de schimbările din programul Prima Casă şi de modificările anunţate la legea care prevede aplicarea cotei de TVA de 5% la vânzarea locuinţelor, care ar urma să fie adoptate, a declarat Alexandra Smedoiu, Partener Deloitte România.

    Piaţa locuinţelor este influenţată, în general, de condiţiile macroeconomice, dar şi de raportul cerere-ofertă. Chiar dacă prognozele pentru economiile europene sunt de scădere, măsurile de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană şi de alte bănci centrale din Uniunea Europeană au drept scop menţinerea dobânzilor la niveluri reduse, sprijinind, astfel, indirect, piaţa imobiliară. În România, în primul trimestru din acest an, preţurile locuinţelor au crescut cu 8,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, potrivit datelor Eurostat, iar până la finalul anului estimăm că trendul va continua, susţinut de schimbările legislative avute în vedere pentru programul Prima Casă şi de modificările anunţate la legea care prevede aplicarea cotei de TVA de 5% la vânzarea locuinţelor, care ar urma să fie adoptate”, a declarat Alexandra Smedoiu, Partener Deloitte România, Lider al Serviciilor de Consultanţă pentru sectorul Imobiliar.

    La nivel european, locuinţele nou construite s-au scumpit în majoritatea statelor în ultimii ani, inclusiv în 2019, iar estimările pentru 2020 indică stagnare în jumătate din ţări şi o creştere a preţurilor în alte şase destinaţii, arată o analiză a Deloitte în 23 de ţări europene, potrivit  studiului Deloitte Property Index.

    Sursa zf.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.