Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Proiectul prin care se elimină închisoarea pentru execuția fără autorizație a construcțiilor, avizat fără dezbatere în câteva secunde
    decembrie 18, 2018

    Proiectul prin care se elimină închisoarea pentru execuția fără autorizație a construcțiilor, avizat fără dezbatere în câteva secunde

    ULTIMA ORĂ Proiectul lui Florin Iordache care elimină închisoarea pentru execuția fără autorizație a construcțiilor, avizat fără dezbatere în câteva secunde

    Comisia juridică  a Camerei Deputaților a avizat în doar câteva secunde, fără a permite reprezentanților asociaților profesionale să-și exprime punctul de vedere,  proiectul de lege prin care execuția fără autorizație a lucrărilor de construcții nu mai este sancționată cu închisoarea. Propunerea legislativă îi are ca autori pe mai mulți deputați, în frunte cu fostul ministru al Justiției Florin Iordache, aceștia susținând că proiectul ar decongestiona activitatea instanțelor.

    În schimb, atât opoziția, cât și reprezentanții asociațiilor profesionale ale arhitecților reclamă că astfel se va putea interveni liber asupra monumentelor istorice, iar orice lucrare de construcții de la cele mai simple până la lucări mari de infrastructură sau chiar foraje pentru resurse minerale vor putea fi demarate și modificate acum mult mai ușor, fără cerința unei autorizații de construcție și fără o sancțiune care să descurajeze astfel de lucrări neautorizate.

    Ordinul Arhitecților din România a fost prezent în toate comisiile din Senat și a susținut împreună cu Ministerul Dezvoltării respingerea proiectului, mai ales în contextul în care Guvernul a elaborat deja un nou proiect de lege privind execuția și autorizarea lucrărilor de construcții, care detaliază categoriile de intervenții și reduce riscul care legea să fie încălcată.

    Arhitecții atrag atenția asupra riscului pe care astfel de prevederi le cauzează siguranței clădirilor și în cele din urmă vieții cetățenilor.

    Guvernul arată că relaxarea sancțiunilor în domeniu este inoportună în contextul numărului mare de încălcări ale legislației construcțiilor, însă parlamentarii puterii, profitând de numărul redus al parlamentarilor opoziției, au votat în câteva secunde proiectul. 

    Sursa profit.ro

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.