Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Proprietățile ultra premium din Nordul Capitalei au ajuns la un preț record, peste anii de boom imobiliar

    Proprietățile ultra premium din Nordul Capitalei au ajuns la un preț record, peste anii de boom imobiliar

    FOTO Proprietățile ultra premium din Nordul Capitalei au ajuns la un preț record, peste anii de boom imobiliar

    Proprietățile ultra premium din zona de Nord a Capitalei au ajuns la un preț mediu record pe metrul pătrat, de peste 4.000 de euro, valoare care nu a mai fost înregistrată nici în anii de boom imobiliar.

    Prețul mediul pentru proprietățile ultra premium a atins cea mai mare valoare pe metrul pătrat pentru o locuință – 4.170 euro, cu mult peste cât valorau locuințele de lux înainte de criză. 47% dintre aceste locuințe ultra premium costă acum peste 4.000 de euro metrul pătrat, iar în unele cazuri depășesc chiar 7.000 de euro pentru un metru pătrat, arată datele Imoteca.

    Proprietățile de lux au luat avânt în perioada 2012-2016 și au apărut datorită cererii în creștere an de an pentru acest tip de locuințe, cel mai puternic atuu al lor fiind zona în care sunt construite, majoritatea în nordul Capitalei, în zone precum Herăstrău – Șoseaua Nordului, Pipera, Băneasa, Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff și Dorobanți.

    „Chiar dacă piața imobiliară venea după o scădere din punct de vedere al prețurilor, acest lucru nu a încetinit construcția de locuințe ultra-premium. Din contră, au cunoscut o creștere în volum de la un an la altul. Pentru că aceste proprietăți sunt speciale, ele nu își pierd valoarea în timp, fiind amplasate în zone unde nu prea mai exista terenuri pentru construcții noi. Și atunci, o astfel de locuință este ca aurul pentru investitori sau pentru cei care vor să aibă siguranța că proprietatea va avea valoare și în viitor. Sunt zone unde pur și simplu aceste proprietăți nu se devalorizează”, se arată în studiu.

    Anul acesta, locuințele de lux au atins apogeul din punct de vedere al prețurilor cerute pe metrul pătrat și, potrivit studiilor, prețul mediu pentru proprietățile fine living a ajuns la 4.170 de euro/metrul pătrat.

    35% dintre proprietățile fine living au prețuri pe metrul pătrat între 4.000 euro și 4.400 euro, iar 11,5% costă între 5.300 euro/metrul pătrat și 5.609 euro/metrul pătrat.

    Cele mai mici prețuri pentru astfel de locuințe nu scad sub 3.000 de euro. 24% costă între 3.000-3.500 euro/metrul pătrat. Mai puțin de o treime (29%) au valori între 3.700 euro și 4.000 euro/metrul pătrat. 

    Citeste stirea intreaga pe profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.