Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Raport: Preţurile locuinţelor înregistrează creșteri de la un an la altul. Noi previziuni pe piaţa imobiliară
    decembrie 14, 2017

    Raport: Preţurile locuinţelor înregistrează creșteri de la un an la altul. Noi previziuni pe piaţa imobiliară

    Preturile apartamentelor au inregistrat cresteri si de 10% in ultimii cinci ani, iar evolutia indica o revenire a pietei spre o dezvoltare sanatoasa, arata un raport al Eurobank Property Services (EPS), divizia imobiliara a bancii grecesti Eurobank, proprietara a filialei locale Bancpost.

    Indicele Proprietatilor Rezidentiale a inregistrat cresteri in al doilea trimestru al anului 2017, atat in ceea ce priveste evolutia de la an la an, de 8,3%, cat si in cea trimestriala, de 1,0%, potrivit raportului Eurobank Property Services (EPS). Variatia anuala pozitiva a indicelui national vine coroborata cu o crestere medie a preturilor de 1,5% pe an in ultimii cinci ani, dar si cu trendurile ascendente inregistrate la nivel regional, fapt care evidentiaza revenirea pietei.

     Astfel, indicele preturilor din Bucuresti a prezentat o crestere de aproape 0,7% in trimestrul al doilea din 2017, in timp ce pentru zona Bucuresti Centru cresterea trimestriala a fost de 1%. Desi in zona mai larga (Bucuresti si Ilfov) indicele a aratat o stagnare trimestriala a preturilor, cu o usoara modificare de -0,1%, valorile anuale aferente acestei zone au fost, de asemenea, pozitive.

    In ceea ce priveste celelalte sapte diviziuni ale Romaniei, majoritatea au continuat tendinta de crestere trimestriala. Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in Moldova cu 3,6%, Nord cu 3,2%, Muntenia cu 2,8% si Vest cu 2,5%, in timp ce indicii aferenti regiunilor Centru, Sud si Dunare si Mare s-au situat la 1,3%, 0,3% si respectiv -0,9%. La o analiza a evolutiilor de la an la an, se observa ca toate regiunile prezinta o modificare pozitiva a preturilor.

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.