Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Se demoleaza Mehidul!
    iunie 26, 2019

    Se demoleaza Mehidul!

    Galaţiul scapă, după ani de zile, de una dintre cele mai mizerabile zone din oraş, cea a fostei întreprinderi Mehid, de pe bulevardul Coşbuc. Proiectul de demolare a fost finalizat, iar dosarul complet, cu toate avizele şi certificatele necesare, urmează să fie depus la Primărie, probabil în această săptămână. Se pare că sunt discuţii avansate ca, după demolare, în zonă să se construiască fie un magazin de echipamente sportive, fie un cartier rezidenţial de locuinţe.

    EXCLUSIV. În sfârşit, se demolează Mehidul!

    Cu o istorie veche de un secol, Mehid SA, fosta Întreprindere Mecanică de Echipamente Hidraulice Galaţi, cu sediul pe bd. George Coşbuc nr. 256, era, la începutul anilor ’90, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente hidraulice pentru Tractorul Braşov, principalul său client. Odată cu intrarea în insolvenţă a societăţii braşovene, a început şi declinul Mehid. În anul 2010, omul de afaceri Corneliu Mangalea, cel care cumpărase Mehidul prin firma Metal SA, a decis să mute sediul întreprinderii pe Calea Prutului şi să lase fabrica de pe Coşbuc abandonată.

    Au intrat şi hoţii în scenă, care au furat tot ce au vrut şi au putut, şi astfel, în ultimii ani, suprafaţa de peste trei hectare a fostului Mehid a ajuns, fără nicio exagerare, o zonă împuţită, toxică, periculoasă pentru toţi gălăţenii care locuiesc în jur şi pentru sănătatea lor. Este una dintre cele mai mizerabile zone ale oraşului. Mai mult, bomba ecologică Mehid este la doar câţiva paşi de Shopping City, cel mai important centru comercial al Galaţiului, şi de patinoarul artificial, care a găzduit în ultimii ani câteva competiţii internaţionale importante. Vă puteţi închipui cu ce impresii s-au întors acasă sportivii care ne-au vizitat oraşul.

    Ce se va construi pe locul ruinelor Mehid

    Conform datelor oficiale de pe site-ul ANAF, Mehid este în stare de faliment, cu datorii de peste 2,3 milioane de lei la stat: 1,18 milioane lei la bugetul de stat, 758.000 lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, 26.665 lei la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi 311.105 lei la bugetul asigurărilor de sănătate.


    Surse demne de încredere au afirmat pentru „Viaţa liberă” că, după demolarea ruinelor Mehid, în zonă ar putea apărea un magazin Decathlon sau un ansamblu rezidenţial de locuinţe, ridicat de un mare dezvoltator imobiliar din Galaţi, discuţiile fiind deja demarate. În noiembrie anul trecut, Gwen Hervo, director de expansiune în cadrul Roumasport, compania sub care activează Decathlon în România, afirma că se negociază extinderea reţelei inclusiv în Galaţi.

    Sursa viata-libera.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.