Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Sectorul rezidenţial îşi continuă declinul abrupt şi duce în jos întreaga piaţă a construcţiilor

    Sectorul rezidenţial îşi continuă declinul abrupt şi duce în jos întreaga piaţă a construcţiilor

    Lucrările de construcţii au scăzut, pe total, în primele şapte luni, cu 3,7%, trase puternic în jos de contracţia sectorului rezidenţial.

    Construcţiile inginereşti (lucrările mari, în care investeşte statul) au crescut cu 11,3%, aceasta fiind vestea bună ce vine din acest sector.

    Datele care vin din sectorul de constucţii sunt amestecate. Datele BNR arată că în primele şase luni din an, oamenii au luat credite (în lei) de 6,3 miliarde de lei, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe total (lei şi valută, populaţie şi companii), creditarea a crescut, în ritm mediu anual, cu 6,5%. O bună parte din aceşti bani se duc în achiziţia de case. Dar sectorul rezidenţal suferă. La şapte luni, sectorul clădirilor rezidenţiale a scăzut cu 28,9% (serie brută), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arat datele lunare ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

    Sursa zf.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.