Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Semnal de alarmă: A patra lună consecutivă de scădere a volumului de tranzacții cu terenuri, case și apartamente

    Semnal de alarmă: A patra lună consecutivă de scădere a volumului de tranzacții cu terenuri, case și apartamente

    Românii au fost implicați în luna noiembrie în peste 46.500 de tranzacții cu terenuri, case și apartamente, volum redus cu 21% comparativ cu vânzările înregistrate în acceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

    Evoluția indică a patra lună consecutivă de scăderi masive a volumelor tranzacționate. Totul a început în luna august a acestui an, când românii s-au oprit brusc din cumpărături și s-a consemnat o scădere de 30% a tranzacțiilor, comparativ cu aceeași lună din 2017. Scăderea a continuat în septembrie cu un procent de 26,4%, iar în octombrie volumul tranzacțiilor s-a mai diminuat cu 14% față de anul anterior.

    Această evoluție a început să aprindă spiritele în piața rezidențială, iar specialiștii vorbesc despre o posibilă reacție a populației la decizia Băncii Naționale a României (BNR) de a limita gradul de îndatorare la credite la 40%, ceea ce înseamnă că valoarea ratei lunare nu va putea depăși 40% din câștigul celui care se împrumută.

    Scăderile apar și de la o lună la alta. Astfel, în luna noiembrie 2018, au fost vândute, la nivelul întregii țări, cu 6.325 mai puține imobile față de luna octombrie.

    Sursa profit.ro

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.