Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Tranzacție semnată: Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri de care s-a interesat și Ion Țiriac

    Tranzacție semnată: Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri de care s-a interesat și Ion Țiriac

    tranzactie fratii Paval

    Retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cumpără complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca de la grupul de investiții NEPI Rockcastle și antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, care au semnat actele la începutul acestei luni, cu un preț estimat de Profit.ro la peste 120 de milioane de euro. 

    The Office este cel mai mare complex de birouri de clasă A din Cluj și una din cele mai mari investiții realizate în ultimii ani în Transilvania.

    “Tranzacționarea proiectului The Office este un prim pas relevant în programul de vânzare al activelor care nu mai fac parte din strategia curentă a Nepi Rockcastle, de concentrare pe centre comerciale dominante. The Office este un proiect deosebit și ne bucurăm că va rămâne în continuare în proprietatea unui investitor dedicat planurilor de dezvoltare ale României. Am remarcat de asemenea dovada lichidității pentru piețele regionale importante din România prin interesul manifestat de investitori pentru The Office. Portofoliul de birouri cu care rămânem în București și Timișoara se bucură de asemenea de interes foarte bun din partea pieței astfel încât analizăm oportunitatea vânzării acestui portofoliu în perioada următoare”, declară și reprezentanții NEPI Rockcastle

    “Această tranzacție marchează încă un pas important în strategia noastră de investiții. Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman și ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește. Prin continuarea achizițiilor pe piața imobiliară locală ne dorim totodată să consolidăm încrederea tuturor antreprenorilor români și să le insuflăm curajul de a-și susține marile aspirații” declară Dragoș Pavăl, Președintele Dedeman.

    Frații Pavăl au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și în industrie (Alro).

    La finalul anului trecut, cei doi au cumpărat și casa de patrimoniu a negustorului Nicolae Hlebnikian, cea mai mare tranzacție cu locuințe de anul trecut, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

    Complexul The Office, finalizat de NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, ca parteneri egali, în vara anului 2017, are o suprafață închiriabilă de 63.600 metri pătrați și este ocupat în proporție de 99%.

    Chiria anuală generată de acest imobil este de 5,1 milioane de euro și provine de la firme precum Bosch, Bombardier, Deloitte, Ernst&Young, HP sau MOL. În urma tranzacției, Dedeman va deține 95% din centrul de afaceri, iar o altă firmă deținută direct sau indirect de Dragoș și Adrian Pavăl sau de oricare dintre ei  va contola restul de 5%.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.