Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Un conac și o podgorie în Valea Călugărească sunt scoase la vânzare. Prețul pleacă de la 465.000 de euro
    octombrie 17, 2018

    Un conac și o podgorie în Valea Călugărească sunt scoase la vânzare. Prețul pleacă de la 465.000 de euro

    Străbătut și el de faimoasa paralelă 45, coordonata geografică comună a renumitelor plantații din Bordeaux și Toscana, domeniul viticol se află însă la numai 70 de kilometri de București, scrie News.ro. Construit în 1881, imobilul are o suprafață utilă de aproximativ 470 metri pătrați.

     

     

     

     

    Complet consolidat în perioada 2003-2006 și renovat în 2015-2016, conacul, denumit de actualii proprietari „Villa Valleverde”, păstrează noblețea și farmecul unei clădiri peste care a trecut aproape un secol și jumătate de istorie, dar în care regăsești toate elementele care țin de confortul lumii actuale. La parter se află un salon pentru recepții și un altul gândit ca un spațiu în care să aibă loc degustări de vinuri. La etajele superioare sunt șase dormitoare, fiecare dispunând de baie proprie, și alte două saloane de oaspeți. Toate spațiile, inclusiv crama, sunt mobilate și amenajate în jurul conceptului unei locații destinate enoturismului sau turismului vini-viticol.Proprietatea este racordată la rețeaua de gaz, iar încălzirea imobilului se face prin intermediul caloriferelor. Conacul dispune de alimentare cu apă de la rețeaua comunală, dar are și un puț forat care deservește ampla proprietate viticolă pe care o ancorează. Este vorba de aproximativ 5 hectare pe care de decenii se cultivă viță de vie. Iar în 2017 a avut loc restructurarea completă a plantației, printr-un program de reconversie. Așa că noile soiuri de struguri plantate (sauvignon blanc, fetească regală, cabernet sauvignon și cabernet franc) îi vor permite viitorului proprietar să obțină vinuri cu denumirea de origine “Dealu Mare”, un brand redutabil încă din perioada interbelică. Din această veritabilă patrie a vinului se aproviziona de-a lungul timpului și protipendada bucureșteană. Principalul furnizor al Casei Capșa era în epocă avocatul Nicolae Basilescu, proprietarul a peste 100 de hectare cultivate cu viță de vie. Iar povestea merge mai departe.

    În prezent, Valea Călugărească face parte din seria de localități înșirate pe Drumul Vinului, un traseu rutier-turistic ce leagă podgoriile din zona Dealu Mare și din împrejurimi. Deocamdată zona este dominată de jucători specializați în producerea de vinuri în cantități mari (Crama Budureasca, Domeniile Tohani, Crama Dealu Mare, Domeniile Săhăteni etc.), iar nișa afacerilor care să se axeze pe combinația dintre turism de calitate și producerea de vinuri de nivel premium este încă în etapa de pionierat.

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.