Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Vânzările de case și terenuri scad. Românii încep să își piardă încrederea în economia țării
    august 23, 2018

    Vânzările de case și terenuri scad. Românii încep să își piardă încrederea în economia țării

    Piaţa imobiliară dă semne de potolire. Vânzările de case, apartamente şi terenuri au scăzut în ultima perioadă. La fel se întâmplă şi cu eliberarea autorizaţiilor de construcţie, potrivit statisticilor.

    Neîncrezători în viitorul economic al ţării, cei care îşi doreau casă prin credit au devenit mult mai sensibili la dobânzi, cred specialiştii din domeniu.
    Românii au cumpărat mai puţine case, terenuri şi apartamente luna trecută, faţă de iulie 2017, arata datele Agenţiei Naţionale pentru Cadastru. Diferenţa este de 17%. Anul începuse pe creştere, care s-a tot diminuat însă de la o lună la alta.
    Scăderi au fost şi la numărul de construcţii rezidenţiale. Vorbim despre un minus de peste 25%, în ultimul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Atunci, creşterea era de 75 de procente.
    În aceste condiţii, preţurile nu au mai crescut atât de mult ca anul trecut. Avem o scumpire medie de aproape 4%, iar preţurile chiar au stagnat în unele oraşe precum Baia Mare, Piatra Neamţ sau Alexandria.
    Sursa: incont.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.