Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Veşti bune pentru românii cu credite: Indicii ROBOR la 6 luni şi 9 luni în scădere, stagnare la 3 luni şi la 12 luni

    Veşti bune pentru românii cu credite: Indicii ROBOR la 6 luni şi 9 luni în scădere, stagnare la 3 luni şi la 12 luni

    Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat luni la valoarea de 3,27%, cât înregistra vineri, informează Banca Naţională a României (BNR).

    În schimb, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a scăzut uşor luni la 3,43%, de la 3,44% nivelul de vineri.

    În plus, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut luni la valoarea de 3,50%, de la 3,51% cât fusese vineri.

    De asemenea, indicele ROBOR la 12 luni a înregistrat o stagnare la 3,56%.

    ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

    Sursa: zf.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.