Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Vila Basarab de la Cozia, în stil neoromânesc cu influențe art nouveau, este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 80.000 de euro
    octombrie 17, 2018

    Vila Basarab de la Cozia, în stil neoromânesc cu influențe art nouveau, este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 80.000 de euro

    Vila Basarab de la Cozia, în stil neoromânesc cu influențe art nouveau, aflată pe malul Oltului, este una dintre cele mai impresionate case istorice aflate la vânzare în zona stațiunii Călimănești, cu un preț de pornire de 80.000 de euro, potrivit Artmark Historical Estate.

     

     

     

     

    Proprietatea cochetă de început de secol XX, estimată între 100.000 și 120.000 de euro, se află pe strada Neagoe Basarab nr. 32, oraș Călimănești, județ Vâlcea, la 1 km față de Mănăstirea Cozia, ctitoria lui Mircea cel Bătrân, și 20 km față de Râmnicu Vâlcea, scrie News.ro. Suprafața terenului este de 2.850 metri pătrați, iar suprafață construită: 236 metri pătrați. Vila are patru camere.

     

    Stațiune recunoscută pentru proprietățile terapeutice încă din Evul Mediu, Călimănești a devenit încă de la jumătatea secolului al XIX-lea o destinație preferată în turismul balnear românesc și european.

     

    Izvoarele de la Căciulata și Călimănești, alături de amplasarea strategică de pe malul Oltului aveau să inițieze un proces de popularizare a zonei, materializată în special în primele decenii ale

    secolului XX. Construirea unor locuințe de vacanță, destinate totodată sejururilor balneare, avea să aducă în localitatea din apropierea Mânăstirii Cozia un aflux important de personalități

    politice, economice și culturale. Stilul arhitectural preferat de majoritatea rezidenților sezonieri, dar și a proprietarilor de hoteluri avea să fie coordonat de stilul neoromânesc, care depășea lesne barierele urbane ale Bucureștiului, înfrumusețând dealurile Călimăneștiului. Alături de hotelurile celebre – Jeante, Vasiu, Societății Govora sau Hotelul Statului, în împrejurimile băilor apar vile-reședință de vară a unor personalități din epocă – Vila Măcelaru, vila Cantacuzino, Mihailidi și Stănescu sau vilele Carantino și Târnoveanu.

    Vila construită în stilul tipic neoromânesc de la cumpăna dintre secolele XIX-XX prezintă specificații arhitecturale brâncovenești ca logia de la etaj sau ancadramentele și boltirile trilobate. Nota de pitoresc este conferită fațadei de deschiderea acoladată în stil Art Nouveau, marcând gustul arhitectural 1900.

    Sursa profit.ro

     

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.