Bine ai venit pe site-ul RomEval, noua platforma on-line de evaluari proprietati imobiliare
Proprietatea ta la adevarata valoare

    str. Regiment 11 Siret, nr. 50, bl. G1, ap. 4

    Galati, Romania

    9:00 - 18:00

    Luni - Vineri

    Vila poetului Octavian Goga din București este scoasă la licitație de la 4,5 milioane de euro
    octombrie 23, 2018

    Vila poetului Octavian Goga din București este scoasă la licitație de la 4,5 milioane de euro

    FOTO Vila poetului Octavian Goga din București este scoasă la licitație de la 4,5 milioane de euro

    Vila care i-a aparținut poetului Octavian Goga de la lângă Parcul Ioanid din Bucureștia fost scoasă la vânzare, evaluarea indicând un preț de 5-6 milioane euro.

    Vila poetului Octavian Goga, proiectată de arhitectul Horia Creangă în 1938 și construită în zona Grădina Icoanei, a fost estimată de Artmark Historical Estate între 5 și 6 milioane de euro, având un preț de pornire de 4,5 milioane de euro, transmite News.ro.

     

     

    Proiectată de pionierul arhitecturii moderne românești, la dorința și comanda penultimului premier al României interbelice, vila Octavian Goga este una dintre casele simbol ale Capitalei. Numită astfel după primul său proprietar, marele poet și om politic transilvănean, vila a fost construită între anii 1936-1938.

    Imobilul dispune de 15 camere, pe o suprafață construită de 1.193 de metri pătrați. Pe o parcelă generoasă de peste 800 de metri pătrați de teren din apropierea Parcului Ioanid, Octavian și Veturia Goga demarau acum mai bine de 80 de ani lucrările pentru construcția locuinței lor din Capitală. Impozanta clădire trebuia să reflecte statutul de om politic în plină ascensiune al poetului care, pentru numai 44 de zile, avea să devină prim-ministru al Guvernului României. Iar rezultatul a fost o reușită deplină.

    FOTO Vila poetului Octavian Goga din București este scoasă la licitație de la 4,5 milioane de euroCei 1.200 de metri pătrați ai vilei, dispuși pe cinci nivele, reprezintă una dintre creațiile de excepție din portofoliul arhitectului Horia Creangă (printre acestea mai numărându-se clădirea ARO din Brașov, Palatul Culturii din Cernăuți sau ansamblul cinematografului Patria din Capitală), nepotul marelui scriitor Ion Creangă. Văzut de mulți critici drept promotorul modernismului în arhitectura românească, Horia Creangă a desenat o clădire simplă și elegantă în ciuda dimensiunilor impresionante, dominată de fațade drepte și de spații vitrate extrem de generoase.
    Imobilul a fost gândit încă de la faza de proiectare pentru a servi unui dublu scop. Trebuia să fie deopotrivă un cămin primitor, însă în același timp să fie spațiul în care poetul, academicianul și omul politic Octavian Goga să poată primi o societate numeroasă. De altfel, soluțiile constructive la care s-a apelat în premieră în epocă(planșee din beton armat) precum și cele de amenajare interioară, fac din vila Octavian Goga o clădire care poate servi și astăzi cu succes scopului pentru care a fost edificată.

    FOTO Vila poetului Octavian Goga din București este scoasă la licitație de la 4,5 milioane de euro

    Vila a fost până de curând închiriată și a fost folosită drept reședință personală de către ambasadorul Japoniei în România pentru mai bine de zece ani. Anterior, ea a fost vreme de cinci ani locul pe care reprezentatul Uniunii Europene în România, l-a numit acasă. Însă dincolo de arhitectura deosebită și de decorațiunile interioare de excepție (marmură, lemn masiv de nuc etc.), principalul atu al proprietății rămâne amplasamentul. Vila beneficiază de o poziționare ultracentrală, în inima Bucureștiului și de o frumoasă gradină de peste 400 metri pătrați, la care se adaugă discreția și liniștea oferite de amplasarea pe o stradă accesibilă doar riveranilor. Imobilul este disponibil și la închiriere, la prețul de 19.000 euro/ lună.
    FOTO Vila poetului Octavian Goga din București este scoasă la licitație de la 4,5 milioane de euro

    Sursa profit.ro

    Share:

    Add your Comment

    Arhive

    Kroth is a corporate consulting & business WordPress theme. You can customize what ever you think to make your website much better from your great ideas.